Περιοδικό Λόγου, Τέχνης και Προβληματισμού

Text Box: Αρχική     Αρχείο Τευχών     Εκδόσεις     Εγγραφή      Επικοινωνία

Συντακτική Επιτροπή

Αντώνης Γεωργίου Απόφοιτος Νομικής  και Θεατρικών σπουδών, βραβευμενος ποιητής, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας. Έχει εκδώσει: Πανσέληνος παρά μία (Ποιήματα, 2006), Γλυκιά Bloody Life (Διηγήματα, 2006), Ένα αλπούμ ιστορίες (2014, Βραβείο Λογοτεχνίας της Ε.Ε. 2016).  Ασχολήθηκε με την επιμέλεια των θεατρικών ημερολογίων (2001-2013), με θέμα την ιστορία του κυπριακού θεάτρου.

Αιμίλιος Σολωμού Γεννήθηκε το 1971. Έξέδωσε τα μυθιστορήματα "Το σκιάχτρο" (2000), "΄Ωσπερ στρουθίον, τάχος επέτασας" (2003), "Ένα τσεκούρι στα χέρια σου" (2007, Κρατικό Βραβείο), "Ημερολόγιο μιας απιστίας" (2012, Βραβείο Λογοτεχνίας της Ε.Ε.-μεταφράζεται και θα κυκλοφορήσει σε 10 χώρες), "Το μίσος είναι η μισή εκδίκηση" (2015).

Μαρία Ιάσονος Η Μαρία Ιάσονος σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών. Συνεργάστηκε με Θεατρικές Εταιρείες σε Ελλάδα και Κύπρο. Διδάσκει Θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά και ενήλικες.

Χριστίνα Α. Γεωργίου Βραβευμένη συνθέτις, σεναριογράφος και ποιήτρια. Είναι κάτοχος διδακτορικού και Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές, ενώ έργα της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ιταλικά και τουρκικά.

Χριστόδουλος Κατσούρης Ο Χριστόδουλος Κατσούρης είναι απόφοιτος της Φιλολογικής Σχολής Αθηνών κι εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην νήσο Κύπρο, φίλος του θεάτρου και ποιητής.

Νικόλας Πάρης Ο Νικόλας Πάρης βρίσκεται στη συντακτική επιτροπή του ΑΝΕΥ λόγω έφεσης προς την τέχνη και τον κριτική λόγο. Δεν είναι ούτε φιλόλογος, ούτε καλλιτέχνης. Είναι πολιτικός μηχανικός, με ειδίκευση στη διαχείριση καταστροφών. Θεωρεί ότι πολιτισμός δεν είναι μόνο οι τέχνες και τα γράμματα αλλά ό,τι συνθέτει την ποιότητα ζωής.

Γιώργος Α. Γεωργίου Ο Γιώργος Γεωργίου σπούδασε νομικά και δημοσιογραφία στην Αθήνα. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο ΡΙΚ έως το 2002. Έκτοτε εργάζεται ως ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, συνεχίζοντας την ενασχόληση με το γραπτό λόγο και την έρευνα.

Άννα Χριστοδουλίδου Η Άννα Χριστοδουλίδου σπούδασε Θεατρολογία στη Θεσσαλονίκη και Θέατρο στην Εκπαίδευση στο Λονδίνο. Ζει κι εργάζεται ως καθηγήτρια θεατρολογίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.